Nu är Julbrödet också klart, två stycken Valnötsbröd som är jäkligt goda och omtyckta av våra närmaste. Receptet har jag sparat från Borås Tidning den 12 december 1990, och i början ”överdrev” jag lite och skulle ha färska valnötter. Det innebar att jag satt på kvällarna och knäckte nötter till flera bröd. Det finns en nackdel – en enda liten bit av skal kan ställa till förtret – men ekonomisk fördel för tandläkarn. Numera använder jag valnötskärnor i påse!
Nästa punkt som brukar vila på mina axlar inför Julen är ”mina” julköttbullar. Tänkte hoppa över dessa i år, men när barnbarnen ringer och ber mig: Du tar väl med dig dina julköttbullar – ja då hade jag inget val. Men i helgen fick jag klart dessa också. En nackdel: Man provsmakar alldeles för många under tiden man steker köttbullarna på 1,5 kg köttfärs.
Receptet på Julbrödet hittar du här!
Hur du gör goa Julköttbullar ser du här!